6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık Günü

6 Ekim Serebral Palsi Farkındalık günü okulumuzda kutlandı.

06.10.2021 395

Okulumuzda Serebral Palsi farkındalık günü için öğretmenlerimiz tarafından pano oluşturuldu. Öğretmenlerimiz öğrencilerimizle birlikte fotoğraf çekimi yaptılar. Günün anlamına uygun olarak okul yeşil balonlarla süslendi.

Serebral Palsi ( Beyin Felci), beynin zedelenmesi ya da beynin gelişiminde meydana gelen bir anormallik sonucunda doğuştan ya da yaşamın ilk yıllarınd meydana gelen duruş, hareket, denge bozukluğu kısaca yetersizliğidir.

Fakat unutulmamalıdır ki uygun tedavi ile her Serebral Palsili çocuk kapasitesine göre mutlaka yeni beceriler kazanacaktır. Beyinde zedelenen hücrelerin yanında sağlam hücreler vardır, uygun tedavi ile bu hücreler geliştirilerek çocuğun yeni beceriler kazanması sağlanabilir.